ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Musakka - Yunanistan Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936487)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:06 AM

Musakka - Yunanistan Mutfağı
 

Musakka Yunan Mutfagi

Malzemeler:

1,5 kg çekirdeksiz patlıcan

2 orta boy soğan

600gr dana kıyma

1 çay kaşığı kekik

muskat

6 çorba kaşığı galeta unu

500gr domates

100gr rende kaşar

50gr margarin – tereyağı

5 çorba kaşığı un

350 – 400 gr süt

3 yumurta

Yeterince karabiber ve tuz

Yapilisi:

Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm. genişliğinde doğrayın ve bol tuzlu suda 1 saate yakın bekletin.Böylece patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır. Siyah suyu süzün patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayın. Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne veya kagit havluya çıkarınız.

Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun. İçine 5 Cl. tatlı beyaz şarap,1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra baharatları da ilave edin. 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırın.

Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın.

Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin.

Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin.

Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın.

Bu sosu musakka üzerine dökün.180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri nar gibi kizarincaya kadar) pisirin.

Sicak servis yapin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.