Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
borş, mutfagi, rus, tarifi, yemek

Borş Rus Mutfagi Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Borş Rus Mutfagi Yemek Tarifi




Malzemeler

300 g pişmiş sigir eti
1 kirmızı pancar
2 çorba kaşığı tereyagi
1 soğan
1 fincan un
1 havuç
2,5 lt et suyu
1 kereviz
1 demet maydanoz
1 patates
1 demet dereotu
1 domates
320 g beyaz lahana
1 limon
1 su bardağı krema
1 sivri biber

Yapılışı

Sebzeleri yıkayıp temizleyin, soyun ve 2-3 mm kalınlığında dilimlere ayırın Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tavla zari şeklinde doğrayın Soğanları tereyağında pembeleştirin Havuç, lahana, sivri biber, kereviz, kırmızı pancar ilave edin Unu ekleyerek 3-4 dakika kavurun 25 litre et suyunu katip kaynamaya bırakın 10 dakika kaynadıktan sonra, domates ve patatesleri ilave edin Bir limonun suyu, tuz, bir çay kasığı şeker ilave ettikten sonra 20 dakika pişirin Eti tavla zari büyüklüğünde doğrayın Dereotu ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın Pişmek üzere olan çorbaya krema ve parça etleri ekledikten sonra iki dakika daha kaynatın Üzerine dereotu ve maydanoz serperek servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla

Borş Rus Mutfagi Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Borş Rus Mutfagi Yemek Tarifi




ELMALI SOTELENMİŞ SÜLÜN Malzemeler

1 adet sülün göğüs

1 adet sülün but

2 adet haşlanmış patates

Arpacık soğanı

Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)

Sos için

1 yemek kaşığı elma sirkesi, 3 yemek kaşığı demi glass sos

1 adet küçük boy kuru soğan, 1 adet boy kereviz

Garnitür Elma dilimi ve patates cipsi

SOTELENMİŞ SÜLÜN TARİFİ

Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 3 yemek kaşığı demi glass sosla karıştırın Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın Patatesli karışımı servis tabağına alın Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin Etin üzerine sosu gezdirin Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.