![]() |
Borş Rus Mutfagi Yemek Tarifi
Malzemeler 300 g pişmiş sigir eti 1 kirmızı pancar 2 çorba kaşığı tereyagi 1 soğan 1 fincan un 1 havuç 2,5 lt et suyu 1 kereviz 1 demet maydanoz 1 patates 1 demet dereotu 1 domates 320 g beyaz lahana 1 limon 1 su bardağı krema 1 sivri biber Yapılışı Sebzeleri yıkayıp temizleyin, soyun ve 2-3 mm kalınlığında dilimlere ayırın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tavla zari şeklinde doğrayın. Soğanları tereyağında pembeleştirin. Havuç, lahana, sivri biber, kereviz, kırmızı pancar ilave edin. Unu ekleyerek 3-4 dakika kavurun. 2.5 litre et suyunu katip kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra, domates ve patatesleri ilave edin. Bir limonun suyu, tuz, bir çay kasığı şeker ilave ettikten sonra 20 dakika pişirin. Eti tavla zari büyüklüğünde doğrayın. Dereotu ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın. Pişmek üzere olan çorbaya krema ve parça etleri ekledikten sonra iki dakika daha kaynatın. Üzerine dereotu ve maydanoz serperek servis edin. |
Borş Rus Mutfagi Yemek Tarifi
ELMALI SOTELENMİŞ SÜLÜN Malzemeler 1 adet sülün göğüs 1 adet sülün but 2 adet haşlanmış patates Arpacık soğanı Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik) Sos için 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 3 yemek kaşığı demi glass sos 1 adet küçük boy kuru soğan, 1 adet boy kereviz Garnitür Elma dilimi ve patates cipsi SOTELENMİŞ SÜLÜN TARİFİ Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin. Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 3 yemek kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın. Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.