Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, mutfagı, tarte, tatin

Tarte Tatin - Fransız Mutfagı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarte Tatin - Fransız Mutfagı




TARTE TATİN - Fransız Mutfagı

Malzemeler :

5 Adet orta boy elma (kabukları soyulmuş,

çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)

250 gr tereyağ

250 gr un

Bir tutam tuz

½ Su bardağı su

150 gr tozşeker

Yapılışı :

Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin

Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın

½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika

dinlendirin

Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin

Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin

Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın

Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin

Ters çevirerek servis tabağına alın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.