Tarte Tatin - Fransız Mutfagı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarte Tatin - Fransız MutfagıTARTE TATİN - Fransız Mutfagı Malzemeler : 5 Adet orta boy elma (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş) 250 gr tereyağ 250 gr un Bir tutam tuz ½ Su bardağı su 150 gr tozşeker Yapılışı : Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın ½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika dinlendirin Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin Ters çevirerek servis tabağına alın |
|