ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tarte Tatin - Fransız Mutfagı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936312)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:35 AM

Tarte Tatin - Fransız Mutfagı
 

TARTE TATİN - Fransız Mutfagı

Malzemeler :

5 Adet orta boy elma (kabukları soyulmuş,

çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)

250 gr tereyağ

250 gr un

Bir tutam tuz

½ Su bardağı su

150 gr tozşeker

Yapılışı :

Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin

Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın

½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika

dinlendirin

Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin

Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin

Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın

Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin

Ters çevirerek servis tabağına alın




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.