Floransa Usulü Yumurta - Fransız Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Floransa Usulü Yumurta - Fransız MutfağıFloransa Usulü Yumurta fransız Mutfagı Malzemelerimiz 500 gr ıspanak 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 bardak morney sos 50 gr kaşar peyniri 6 adet yumurta 1 lt su 1 yemek kaşığı tuz 1/ 2 kahve fincanı sirke Gelelim hazırlamaya 1 Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın Suyunu süzüp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin![]() 2 Haşlanmış ıspanağı, fırına dayanıklı bir cam tabağın içine döşeyin Üzerine poşe yumurtaları sıralayın Morney sosu yayıp kaşarpeyniri serpin Üstten ısı verilmiş fırında pembe renkte kızartın![]() Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini hafifçe kavurun 1,5 bardak süt koyup karıştırarak pişirin İçine biraz tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı ve 1/ 2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri Afiyet olsun![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|