![]() |
Floransa Usulü Yumurta - Fransız Mutfağı
Floransa Usulü Yumurta fransız Mutfagı Malzemelerimiz 500 gr ıspanak 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 bardak morney sos 50 gr kaşar peyniri 6 adet yumurta 1 lt su 1 yemek kaşığı tuz 1/ 2 kahve fincanı sirke Gelelim hazırlamaya 1. Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin. 2. Haşlanmış ıspanağı, fırına dayanıklı bir cam tabağın içine döşeyin. Üzerine poşe yumurtaları sıralayın. Morney sosu yayıp kaşarpeyniri serpin. Üstten ısı verilmiş fırında pembe renkte kızartın. Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini hafifçe kavurun. 1,5 bardak süt koyup karıştırarak pişirin. İçine biraz tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı ve 1/ 2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri Afiyet olsun.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.