Macar Çorbası Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Macar Çorbası Yemek TarifiMalzemeler : 1 adet yumurta 4 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı un 1 adet tavuk suyu tableti 4-5 dilim salam 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Nane Tuz Hazırlanışı : Yumurta ve yoğurdu bir çatalla iyice çırpın ve çorbayı pişireceğiniz tencereye aktarın Unu ekleyip biraz su ilavesi ile incelterek, topaksız bir kıvama gelmesini sağlayın Üzerine 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini ilave edin![]() Küçük kareler şeklinde kestiğiniz salam dilimlerini tencereye koyun Hafif ateşte ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynayana kadar pişirin![]() Tereyağını küçük bir tavada eritin ve kırmızıbiberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün Üzerine de naneyi serpin ve servis yapın![]() |
|
Macar Çorbası Yemek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Macar Çorbası Yemek TarifiMALZEMELER: 100 gram sığır eti, 100 gram margarin, 3 kaşık un, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 baş soğan, yarım kaşık domates salçası, 6 bardak su ![]() YAPILIŞI: Tencereye 50 gram margarin konur, üzerine kıyılmış soğan ilave edilip, hafifçe kavrulur Sonra sıra ile şu işlemler yapılır:• Et ilave edilip, pişirilir ![]() • Bir kaşık un konulup karıştırılır Ardından 1 kaşık daha un ko*nur Salça ve kırmızıbiber ilave edilir, 1-2 dakika daha ateşte bırakılır![]() • Suyun yarısı ilave edilip kaynatılır ![]() • Geriye kalan yağ başka bir kapta kızdırılır, unun kalan kısmı buna ilave edilir ![]() • Bu karışım diğer tencereye aktarılır, tuzu konur ve kaynatılır ![]() |
|
|
|