![]() |
Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dağlanmış Muhallebi Tatlı TarifiDAĞLANMIŞ MUHALLEBİ Malzeme : 1 lt ![]() 150 gr ![]() 100 gr ![]() 1 kaşık nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 kahve fincanı gülsuyu, biraz vanilya ![]() 2 yumurta ![]() Yapılışı: 1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz ![]() 2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek) ![]() 3- Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir) ![]() 4- Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz ![]() 5- Telle karıştırarak koyulaştırınız ![]() 6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta şansı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz ![]() 7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız ![]() 8- 2 yumurta akını kar haline getirip bir kaşık muhallabiyle karıştırıp tenceredeki muhallebiye boşlatınız ![]() 9- Tekrar bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız ![]() 10- Kaselere doldurunuz ![]() 11- Geniş yüzeyli bir demiri kızdırarak muhallebinin üzerine koyu renkte dağlayınız ![]() NOT: Eğer muhallebinin üzerine biraz pudra şekeri serperseniz daha güzel şekilde dağlanır ![]() |
![]() |
![]() |
|