![]() |
Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi
DAĞLANMIŞ MUHALLEBİ Malzeme : 1 lt. süt, 150 gr. şeker, 100 gr. pirinç, 1 kaşık nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 kahve fincanı gülsuyu, biraz vanilya. 2 yumurta. Yapılışı: 1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz. 2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek). 3- Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir). 4- Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz. 5- Telle karıştırarak koyulaştırınız. 6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta şansı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz. 7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız. 8- 2 yumurta akını kar haline getirip bir kaşık muhallabiyle karıştırıp tenceredeki muhallebiye boşlatınız. 9- Tekrar bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız. 10- Kaselere doldurunuz. 11- Geniş yüzeyli bir demiri kızdırarak muhallebinin üzerine koyu renkte dağlayınız. NOT: Eğer muhallebinin üzerine biraz pudra şekeri serperseniz daha güzel şekilde dağlanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.