ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936068)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:28 PM

Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi
 

DAĞLANMIŞ MUHALLEBİ

Malzeme :
1 lt. süt,
150 gr. şeker,
100 gr. pirinç,
1 kaşık nişasta,
1 yumurta sarısı,
1 kahve fincanı gülsuyu,
biraz vanilya.
2 yumurta.

Yapılışı:
1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz.
2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek).
3- Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir).
4- Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz.
5- Telle karıştırarak koyulaştırınız.
6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta şansı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz.
7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız.
8- 2 yumurta akını kar haline getirip bir kaşık muhallabiyle karıştırıp tenceredeki muhallebiye boşlatınız.
9- Tekrar bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız.
10- Kaselere doldurunuz.
11- Geniş yüzeyli bir demiri kızdırarak muhallebinin üzerine koyu renkte dağlayınız.

NOT: Eğer muhallebinin üzerine biraz pudra şekeri serperseniz daha güzel şekilde dağlanır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.