Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, mevsim, reçelleri

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




karışık mevsim reçelleri
MALZEMELER:
4 tane orta boy havuç
4 tane orta boy portakal
3 tane elma
1tane ayva
bir kilodan iki avuç az şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
bir kabın içine az bir şeker koyun Kabuklarını soyduğunuz ayvayı bu şekerin üstüne rendeleyin rendelenmiş ayvalar kararmasın diye, üstüne bir kat daha şeker dökün Elmaları soyun rendenin iri tarafınla onları da rendeleyin ayvalı karışımın üstüne koyun ,kararmasınlar diye tekrar şeker dökün Havuçların kabuklarını kazıyın rendeleyin, elmaların üstüne koyun, biraz daha şeker ekleyin Portakalların kabuklarını soyun içini minik minik küp şeklinde doğrayın Havuçların üstüne koyun Kalan şekeri üstlerine dökün Tahta kaşıkla malzemeyi iyice karıştırın şekerin erimesini sağlayın, karışımı tencereye alın, kısık ateşte pişirin, sık sık karıştırın ve üstündeki köpüğü alın atın(suyunu çekince, yani reçel kıvamına gelince) yarım limon suyu ekleyin bir taşım daha kaynatın ,ocağı kapatın 10 dakika sonra ,sıcakken kavanozlara doldurun, ağzını sıkıca kapatın Sıcakken kapağı takınca tak sesi duyarsınız kilitlenir Ters çevirin kavanozu içindeki hava kabarcıkları çıksın Bir gün böyle bekletin sonra kaldırın Reçel seviyorsanız eğer çok lezzetli ve farklı bir tattır Afiyet olsun Bu reçele su konmaz, meyvelerin kendi saldığı sularla pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




karışık mevsim reçelleri
TAM MEVSİMİNDE İNCİR REÇELİ(Ham İncir)
olmamış incirlerden ( erkek incir deriz biz)

MALZEMELER:
1kg ham incir(50-60tane)
1kg toz şeker
5-6 tane kadar karanfil
1yemek kaşığı limon suyu
4 bardak su
YAPILIŞI:
( Ham incirleri çıplak elle soyarsanız kaşınırsınız o yüzden eldivenle yapmanız gerekir veya pazardan soyulmuş olanlardan almanız gerekiyor)
Eldivenleri takın ,incirleri soyun Büyük bir tencereye bol su koyun kaynatınKaynayan suya soyduğunuz incirleri atın ve 20 dakika kaynatınİncirinin haşlandığını rengi değişince anlarsınız ve haşlanan incirler dibe çöker
Haşlanan incirlerin suyunu süzün ve soğumaya bırakınsüzülen incirleri hafifçe sıkın(patlatmadan) ve acı suyunu çıkarın İncirler sıkınca büzüşeceklerdir kork mayın şerbete atınca şişeceklerdir yeniden
1 Kg toz şekeri ve 4 bardak suyu karanfilleri tencereye koyun karıştırın, kaynamaya bırakın Şerbet kıvamına gelince, incirleri içine atın hafif karıştırırn İncir reçeli fazla karıştırılmaz
Önce kuvvetli sonra hafif ateşte 25-30 dakika pişirin pişme süresinin bitmesine yakın limon suyunu koyun içine 5dakika daha kaynatın 25-30 dakika bu reçel için yeterli süredir Pişen reçeli sıcakken kavanoza koyun kapağını kapatın ve ters çevirin bir gün öyle bekletin sonra dolaba koyun Çok lezzetli bir reçeldir
Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




karışık mevsim reçelleri -kompostolar-turşular

Vişne Reçeli
MALZEMELER:
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 yemek kaşğı limon suyu
YAPILIŞI:
Vişneleri yıkayın saplarını çıkarın Temiz bir firkete veya kürdan yardımıyla vişnelerin çekirdekleri ,vişneleri parçalamadan çıkarın
Reçeli kaynatacağınız tencereye ,iki avuç vişne koyun, üstüne 2 avuç kadar şeker dökün Vişneler ve şeker bitene kadar bu işleme devam edin, ağzını kapatın, suyunu salmasını bekleyinVişne reçeline su konmaz Kendi saldığı suyla pişmeye bırakın Bir kaç kez ,dibini tutmaması için karıştırın Üstünde biriken köpükleri bir kepçe yardımıyla alın20-25 dakika pişmesi için yeterlidir İndirmenize yakın limon suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatın 15 dakika bekleyin sıcakken kavanozlara doldurup ağzını kapatın ters çevirin






Alıntı Yaparak Cevapla

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




Karışık mevsim reçelleri
Karışık mevsim reçelleri -kompostolar-turşular
Üzüm Hoşafı
MALZEMELER:
200gr kadar çekirdeksiz sultaniye üzümü
4 bardak su
yarım su bardağından biraz fazla tozşeker
1-2 adet kabuk tarçın
1tatlı kaşığı karanfil
YAPILIŞI
Üzümleri ellerinizle ovuşturarak iyice yıkayın varsa, saplarını da çıkarın Tencerenin içine malzemelerin tümünü koyun Üzümler iyice şişene kadar kaynamaya bırakınSonra soğutun hoşafınızı Tarçın kabuklarını çıkarın karanfil ve tarçın çok hoş bir koku ve aroma verecektir Bu hoşafı kuru kayısı ve erikle de yapabilirsiniz






Alıntı Yaparak Cevapla

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




Karışık mevsim reçelleri
Kompostolar ve Turşular

Çilek Reçeli
MALZEMELER:
1 kg çilek
1 kilodan az toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Küçük sağlam ve sert çilekler seçilir iyice yıkanır, zedelenmeden sap dibindeki yaprağı çıkarılır Tencereye bir kat çilek, bir kat toz şeker dökülür Bu işleme çilek ve toz şeker bitene kadar devam edilir Ağzı kapatılır, şekerin erimesi için 3-4 saat bekledikten sonra kaynatılır Su konmaz, çileğin saldığı su yeterlidir fazla karıştırılmaz, köpükler temizlenir indirmeye yakın limon suyu konur Bir taşım daha kaynatılır sıcakken kavanozlara konur, ağzı sıkıca kapatılır, ters çevrilir soğumaya bırakılır






Alıntı Yaparak Cevapla

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




Karışık Mevsim Reçelleri
Kompostolar
Karışık Meyve Kompostosu
MALZEMELER:
1 tane sert elma
1 Tane ayva
1 Tane portakal
4 bardak su
1 su bardağı toz şeker
1 kase çekirdeksiz sultani üzüm
5-6 tane karanfil
bir tane kabuk tarçın
YAPILIŞI:
Tüm meyvelerl yıkayın Kabuklarını soyunMeyvelerin çekirdeklerini ve sert çekirdek yataklarını çıkarınPortakalı dilimlere ayırın, diğer meyvelerle birlikte küp küp doğrayın Hepsini bir tencereye koyun Taze üzümleri de ekleyin suyunu ve şekerini ilave edinkaranfil ve çubuk tarçını koyun tencerenin içine Meyveler yumuşayana kadar pişirin
Tarçın ve karanfilleri çıkarın kompostonuzu kaselere bölün , pilavın yanında soğuk olarak ikram edin






Alıntı Yaparak Cevapla

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




Karışık Mevsim Reçelleri
Kompostolar -Turşular
Kızılcık Reçeli
MALZEMELER:
1 kg kızılcık
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım litre su
YAPILIŞI:
Aşılı denen iri kızılcıklardan yapılır bu reçel Çekirdeğini çıkarmak güç olduğundan genellikle çekirdekli yapılırKızılcığı çöplerinden temizleyip iyice yıkayalımTencereye kızılcıkları koyalım üzerlerine su ekleyelim, biraz yumuşayınca şekerini ilave edelim Arada bir karıştıralım şekeri yedirelim Reçel kıvamı gelinceye kadar kaynatalımKızılcığın asiti fazla olduğu için limon konulmaz ,ama çok az limon suyu koymakta fayda vardırKıvamı gelince reçeli biraz bekletelim tencerede Sıcakken kavanozlara dolduralım hemen kapağını kapatıp ters çevirelim Birgün öyle bekletelim sonra buzdolabında saklayalım
Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.