![]() |
Karışık Mevsim Reçelleri
karışık mevsim reçelleri MALZEMELER: 4 tane orta boy havuç 4 tane orta boy portakal 3 tane elma 1tane ayva bir kilodan iki avuç az şeker yarım limon suyu YAPILIŞI: bir kabın içine az bir şeker koyun . Kabuklarını soyduğunuz ayvayı bu şekerin üstüne rendeleyin. rendelenmiş ayvalar kararmasın diye, üstüne bir kat daha şeker dökün. Elmaları soyun . rendenin iri tarafınla onları da rendeleyin. ayvalı karışımın üstüne koyun ,kararmasınlar diye tekrar şeker dökün . Havuçların kabuklarını kazıyın rendeleyin, elmaların üstüne koyun, biraz daha şeker ekleyin. Portakalların kabuklarını soyun içini minik minik küp şeklinde doğrayın. Havuçların üstüne koyun. Kalan şekeri üstlerine dökün Tahta kaşıkla malzemeyi iyice karıştırın şekerin erimesini sağlayın, karışımı tencereye alın, kısık ateşte pişirin, sık sık karıştırın ve üstündeki köpüğü alın atın.(suyunu çekince, yani reçel kıvamına gelince) yarım limon suyu ekleyin bir taşım daha kaynatın ,ocağı kapatın . 10 dakika sonra ,sıcakken kavanozlara doldurun, ağzını sıkıca kapatın .Sıcakken kapağı takınca tak sesi duyarsınız kilitlenir. Ters çevirin kavanozu içindeki hava kabarcıkları çıksın. Bir gün böyle bekletin sonra kaldırın. Reçel seviyorsanız eğer çok lezzetli ve farklı bir tattır. Afiyet olsun. Bu reçele su konmaz, meyvelerin kendi saldığı sularla pişirilir. |
Karışık Mevsim Reçelleri
karışık mevsim reçelleri TAM MEVSİMİNDE İNCİR REÇELİ(Ham İncir) olmamış incirlerden ( erkek incir deriz biz) MALZEMELER: 1kg ham incir(50-60tane) 1kg toz şeker 5-6 tane kadar karanfil 1yemek kaşığı limon suyu 4 bardak su YAPILIŞI: ( Ham incirleri çıplak elle soyarsanız kaşınırsınız o yüzden eldivenle yapmanız gerekir veya pazardan soyulmuş olanlardan almanız gerekiyor.) Eldivenleri takın ,incirleri soyun. Büyük bir tencereye bol su koyun kaynatın.Kaynayan suya soyduğunuz incirleri atın ve 20 dakika kaynatın.İncirinin haşlandığını rengi değişince anlarsınız ve haşlanan incirler dibe çöker. Haşlanan incirlerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın.süzülen incirleri hafifçe sıkın(patlatmadan) ve acı suyunu çıkarın . İncirler sıkınca büzüşeceklerdir kork mayın şerbete atınca şişeceklerdir yeniden. 1 Kg toz şekeri ve 4 bardak suyu karanfilleri tencereye koyun karıştırın, kaynamaya bırakın. Şerbet kıvamına gelince, incirleri içine atın hafif karıştırırn .İncir reçeli fazla karıştırılmaz. Önce kuvvetli sonra hafif ateşte 25-30 dakika pişirin. pişme süresinin bitmesine yakın limon suyunu koyun içine 5dakika daha kaynatın. 25-30 dakika bu reçel için yeterli süredir. Pişen reçeli sıcakken kavanoza koyun kapağını kapatın ve ters çevirin bir gün öyle bekletin sonra dolaba koyun. Çok lezzetli bir reçeldir. Afiyet olsun |
Karışık Mevsim Reçelleri
karışık mevsim reçelleri -kompostolar-turşular Vişne Reçeli MALZEMELER: 1 kg vişne 1 kg toz şeker 1 yemek kaşğı limon suyu YAPILIŞI: Vişneleri yıkayın saplarını çıkarın. Temiz bir firkete veya kürdan yardımıyla vişnelerin çekirdekleri ,vişneleri parçalamadan çıkarın. Reçeli kaynatacağınız tencereye ,iki avuç vişne koyun, üstüne 2 avuç kadar şeker dökün. Vişneler ve şeker bitene kadar bu işleme devam edin, ağzını kapatın, suyunu salmasını bekleyin.Vişne reçeline su konmaz. Kendi saldığı suyla pişmeye bırakın. Bir kaç kez ,dibini tutmaması için karıştırın. Üstünde biriken köpükleri bir kepçe yardımıyla alın.20-25 dakika pişmesi için yeterlidir. İndirmenize yakın limon suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatın . 15 dakika bekleyin sıcakken kavanozlara doldurup ağzını kapatın ters çevirin |
Karışık Mevsim Reçelleri
Karışık mevsim reçelleri Karışık mevsim reçelleri -kompostolar-turşular Üzüm Hoşafı MALZEMELER: 200gr kadar çekirdeksiz sultaniye üzümü 4 bardak su yarım su bardağından biraz fazla tozşeker 1-2 adet kabuk tarçın 1tatlı kaşığı karanfil YAPILIŞI. Üzümleri ellerinizle ovuşturarak iyice yıkayın varsa, saplarını da çıkarın. Tencerenin içine malzemelerin tümünü koyun. Üzümler iyice şişene kadar kaynamaya bırakın.Sonra soğutun hoşafınızı. Tarçın kabuklarını çıkarın karanfil ve tarçın çok hoş bir koku ve aroma verecektir. Bu hoşafı kuru kayısı ve erikle de yapabilirsiniz. |
Karışık Mevsim Reçelleri
Karışık mevsim reçelleri Kompostolar ve Turşular Çilek Reçeli MALZEMELER: 1 kg çilek 1 kilodan az toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Küçük sağlam ve sert çilekler seçilir iyice yıkanır, zedelenmeden sap dibindeki yaprağı çıkarılır. Tencereye bir kat çilek, bir kat toz şeker dökülür. Bu işleme çilek ve toz şeker bitene kadar devam edilir. Ağzı kapatılır, şekerin erimesi için 3-4 saat bekledikten sonra kaynatılır. Su konmaz, çileğin saldığı su yeterlidir fazla karıştırılmaz, köpükler temizlenir indirmeye yakın limon suyu konur. Bir taşım daha kaynatılır sıcakken kavanozlara konur, ağzı sıkıca kapatılır, ters çevrilir soğumaya bırakılır |
Karışık Mevsim Reçelleri
Karışık Mevsim Reçelleri Kompostolar Karışık Meyve Kompostosu MALZEMELER: 1 tane sert elma 1 Tane ayva 1 Tane portakal 4 bardak su 1 su bardağı toz şeker 1 kase çekirdeksiz sultani üzüm 5-6 tane karanfil bir tane kabuk tarçın YAPILIŞI: Tüm meyvelerl yıkayın. Kabuklarını soyun.Meyvelerin çekirdeklerini ve sert çekirdek yataklarını çıkarın.Portakalı dilimlere ayırın, diğer meyvelerle birlikte küp küp doğrayın. Hepsini bir tencereye koyun. Taze üzümleri de ekleyin suyunu ve şekerini ilave edin.karanfil ve çubuk tarçını koyun tencerenin içine. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Tarçın ve karanfilleri çıkarın kompostonuzu kaselere bölün , pilavın yanında soğuk olarak ikram edin |
Karışık Mevsim Reçelleri
Karışık Mevsim Reçelleri Kompostolar -Turşular Kızılcık Reçeli MALZEMELER: 1 kg kızılcık 1 kg toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım litre su YAPILIŞI: Aşılı denen iri kızılcıklardan yapılır bu reçel . Çekirdeğini çıkarmak güç olduğundan genellikle çekirdekli yapılır.Kızılcığı çöplerinden temizleyip iyice yıkayalım.Tencereye kızılcıkları koyalım üzerlerine su ekleyelim, biraz yumuşayınca şekerini ilave edelim. Arada bir karıştıralım şekeri yedirelim. Reçel kıvamı gelinceye kadar kaynatalım.Kızılcığın asiti fazla olduğu için limon konulmaz ,ama çok az limon suyu koymakta fayda vardır.Kıvamı gelince reçeli biraz bekletelim tencerede . Sıcakken kavanozlara dolduralım hemen kapağını kapatıp ters çevirelim. Birgün öyle bekletelim sonra buzdolabında saklayalım. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.