Buzlu Vişne Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buzlu Vişne Tatlı TarifiBuzlu vişne Hazırlama süresi 25 dakika 6 kişilik 225 kalori Malzemeler: 750 ml vişne suyu90 gram şeker 180 gram frenk üzümü 600 gram çekirdeği çıkartılmış vişne Hazırlanışı: * Vişne suyunu bir tencerede ısıtın * Ardından şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın ![]() * Vişne ve frenk üzümlerini karıştırın * İçine hazırladığınız şurubu ilave edin * Meyveli karışımı, soğuğa dayanıklı bir kaba aktarın ve derin dondurucuda soğumaya bırakın ![]() * Kısa aralıklarla derin dondurucudan çıkarıp üzerinde oluşan buz tabakasını kırın ve tatlının içine karışmasını sağlayın ![]() * Aynı işlemi sık aralıklarla tekrarlayarak istediğiniz kıvamı elde edene kadar devam edin * Buzlu vişneyi yaklaşık 3 saat sonra dondurucudan çıkarın ve bekletmeden servis yapın ![]() Buzlu vişne tarifini farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz Ancak limon ya da böğürtlen gibi ekşi meyveler kullandığınız takdirde, tarifteki şeker miktarını artırmanız gerekebilir![]() |
|
Buzlu Vişne Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buzlu Vişne Tatlı TarifiVişneli buzlu tatlı malzemeleri 4 bardak dondurma için 2 su bardağı vişne suyu 2 su bardağı su 3 çorba kaşığı buğday nişastaşı 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tozşeker 3 plastik bardak 1 kahve fincanı vişne püresi |
|
|
|