![]() |
Buzlu Vişne Tatlı Tarifi
Buzlu vişne Hazırlama süresi 25 dakika 6 kişilik 225 kalori Malzemeler: 750 ml. vişne suyu 90 gram şeker 180 gram frenk üzümü 600 gram çekirdeği çıkartılmış vişne Hazırlanışı: * Vişne suyunu bir tencerede ısıtın. * Ardından şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. * Vişne ve frenk üzümlerini karıştırın. * İçine hazırladığınız şurubu ilave edin. * Meyveli karışımı, soğuğa dayanıklı bir kaba aktarın ve derin dondurucuda soğumaya bırakın. * Kısa aralıklarla derin dondurucudan çıkarıp üzerinde oluşan buz tabakasını kırın ve tatlının içine karışmasını sağlayın. * Aynı işlemi sık aralıklarla tekrarlayarak istediğiniz kıvamı elde edene kadar devam edin. * Buzlu vişneyi yaklaşık 3 saat sonra dondurucudan çıkarın ve bekletmeden servis yapın. Buzlu vişne tarifini farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Ancak limon ya da böğürtlen gibi ekşi meyveler kullandığınız takdirde, tarifteki şeker miktarını artırmanız gerekebilir.. |
Buzlu Vişne Tatlı Tarifi
Vişneli buzlu tatlı malzemeleri 4 bardak dondurma için 2 su bardağı vişne suyu 2 su bardağı su 3 çorba kaşığı buğday nişastaşı 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tozşeker 3 plastik bardak 1 kahve fincanı vişne püresi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.