![]() |
Tespişti Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tespişti Nasıl YapılırTespişti nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 3 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1 ![]() 3 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 4 adet yumurta 250 gr çiğ badem (kabuğu çıkmış ve çekilmiş) 1 adet portakal (rendelenmiş) 1 paket kabartma tozu Şerbeti için : 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu Tarif : Öncelikle şerbetini hazırayınız ![]() Bunun için ; su ve şekeri kaynatınız ![]() İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakınız ![]() 3 Su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ile ayçiçek yağını karıştırınız ![]() Bir tepsiye 2 su bardağı un, 2 su bardağı tozşeker, badem, rendelenmiş portakal ve kabartma tozunu koyunuz ![]() Yağlanmış ekmek içleri ve çırpılmış yumurtaları ilave ediniz ![]() Elinizle ezmeden karıştırın ve elinizle düzelterek tepsinin her tafına düzgün bir şekilde yayınız ![]() Fırına atıp pişiriniz ![]() Sonra; üzerine soğuk şerbeti dökün ve baklava şeklinde dilimleyiniz ![]() Krema, vişne ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|