![]() |
Tespişti Nasıl Yapılır
Tespişti nasıl yapılır. Tespişti tarifi Malzemeler : 3 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1.5 su bardağı ayçiçek yağı 3 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 4 adet yumurta 250 gr çiğ badem (kabuğu çıkmış ve çekilmiş) 1 adet portakal (rendelenmiş) 1 paket kabartma tozu Şerbeti için : 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu Tarif : Öncelikle şerbetini hazırayınız. Bunun için ; su ve şekeri kaynatınız. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakınız. 3 Su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ile ayçiçek yağını karıştırınız. Bir tepsiye 2 su bardağı un, 2 su bardağı tozşeker, badem, rendelenmiş portakal ve kabartma tozunu koyunuz. Yağlanmış ekmek içleri ve çırpılmış yumurtaları ilave ediniz. Elinizle ezmeden karıştırın ve elinizle düzelterek tepsinin her tafına düzgün bir şekilde yayınız. Fırına atıp pişiriniz. Sonra; üzerine soğuk şerbeti dökün ve baklava şeklinde dilimleyiniz. Krema, vişne ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.