Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tulumba Tatlısı Nasıl YapılırTulumba Tatlısı nasıl yapılır Tulumba Tatlısı tarifiMalzemeler : 1 çorba kaşığı tereyağı 5 kahve fincanı su 5 kahve fincanı un 4 adet yumurta 1 tutam tuz Kızartmak için sıvıyağ Şerbeti için : 2 su bardağı su 500 gr tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu Tarif : Öncelikle şerbeti hazırlayınız ![]() Bunun için suyu tencereye alınız ![]() Tozşekeri ekleyiniz ![]() Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatınız ![]() Ocaktan alıp, soğumaya bırtakınız ![]() Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alınız ![]() Su kaynayınca unu azar azar ilave ediniz ![]() Karıştırarak 5-6 dk pişiriniz![]() Ateşten alıp, soğutunuz ![]() Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yediriniz ![]() Elinizle yoğurunuz ![]() Sıkma torbasına doldurunuz ![]() Sıvıyağı hafifçe kızdırınız ![]() Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkınız ![]() Sallayarak kızartınız ![]() Soğuk şerbetin içine atınız ![]() 15 dk bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapabilirsiniz |
|
|
|