![]() |
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır
Tulumba Tatlısı nasıl yapılır. Tulumba Tatlısı tarifi Malzemeler : 1 çorba kaşığı tereyağı 5 kahve fincanı su 5 kahve fincanı un 4 adet yumurta 1 tutam tuz Kızartmak için sıvıyağ Şerbeti için : 2 su bardağı su 500 gr tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu Tarif : Öncelikle şerbeti hazırlayınız. Bunun için suyu tencereye alınız. Tozşekeri ekleyiniz. Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatınız. Ocaktan alıp, soğumaya bırtakınız. Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alınız. Su kaynayınca unu azar azar ilave ediniz. Karıştırarak 5-6 dk. pişiriniz. Ateşten alıp, soğutunuz. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yediriniz. Elinizle yoğurunuz. Sıkma torbasına doldurunuz. Sıvıyağı hafifçe kızdırınız. Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkınız. Sallayarak kızartınız. Soğuk şerbetin içine atınız. 15 dk. bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.