![]() |
Profiterol Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Profiterol Tatlı Tarifi![]() Hamuru için: - 120 gr ![]() İçini doldurmak için: - 1 yumurta sarisi - 10 yemek kaşığı tozşeker - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 2bucuk bardak sut Üst sosu için: 2 bardak su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı tozşeker isteğe göre 1/4 bardak çikolata damlası veya normal çikolata (sosa istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir) Hamurun Yapılışı: - Yağ, su, seker ve tuzu bir tencerede birleştirip arasıra karıştırarak kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İç kremasını yapmak için: - yumurta sarisi ve sekeri bir tencerede çırpma aleti ile karıştırıp un ve nişastayı ilave edip yine karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üst Sosu Malzemesi: -Nişasta, seker, kakaoyu karıştırıp suyu ilave ederek koyulaşana kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Profiterol Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Profiterol Tatlı TarifiProfitero Malzemeler • 1 bardak su • Yarım paket margarin • 3 yumurta • 1 limon kabuğu rendesi • 1 bardak un • Kreması için yarım kilo süt • 5 yemek kaşığı şeker • 4 yemek kaşığı un • Vanilya • 1/4 paket margarin Tarif 1 su bardağı su içerisinde yarım paket margarin ateşte eritilir Kaynamaya başlayınca içine 1 bardak un katılarak pişirilir Daha sonra soğumaya alınır Soğuduktan sonra içine 3 yumurta, limon kabuğu rendesi konarak iyice mikserle çırpılır Kıvamını aldıktan sonra kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yağlanmış tepsiye yerleştirilir Orta derece ateşteki fırında iyice şişip pembelişinceye kadar pişirilir Başka bir kapta bütün malzemeler çırpılarak krema pişirilir Soğumaya başlayan kremanın içine 1/4 paket margarin ilave edilerek çırpılır Hazır haldeki krema bir pompa yardımıyla profiterol keklerinin içlerine doldurulur Arzuya göre hazır çikolata sosu, veya kremanın bir kısımına süt ve kakao ilava edilerek elde edilen sos,profiterollerin üzerine gezdirilir Soğuduktan sonra servise hazırdır |
![]() |
![]() |
![]() |
Profiterol Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Profiterol Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|