![]() |
Profiterol Tatlı Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamuru için: - 120 gr. margarin (1 çubuk) - 1 bardak su - 2 tatlı kasığı seker - bir cimdik tuz - 1 + 1/4 su bardağı un - 4 hafif çırpılmış yumurta (yaklaşık) İçini doldurmak için: - 1 yumurta sarisi - 10 yemek kaşığı tozşeker - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 2bucuk bardak sut Üst sosu için: 2 bardak su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı tozşeker isteğe göre 1/4 bardak çikolata damlası veya normal çikolata (sosa istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir) Hamurun Yapılışı: - Yağ, su, seker ve tuzu bir tencerede birleştirip arasıra karıştırarak kaynatın. - Kaynar kaynamaz altını kapatıp içine unu birden atıp tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak yedirin. - Tekrar hafif ateşte tencerenin kenarlarından ayrılıp top gibi olana kadar yaklaşık bir dakika karıştırın. Ocaktan alıp 5-6 dakika ılınmaya bırakın. - Ilındıktan sonra içine yumurtaları azar azar elinizle veya mikserle yedirin. Kıvamı; hamur artik elinize hafifçe yapışacak, koyuca, seklini alacak bir kıvama gelmişse daha fazla çırpılmış yumurtadan koymayın. - Parsoment kâğıdı serilmiş tepsinize iki tatlı kaşığı ile sekil verip top top aralıklı olarak yerleştirin veya sıkma torbası ile sikin. - Önceden ısıtılmış 400F (200C) dereceli fırında 25 dakika kadar kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını hafifçe aralayarak fırında 5 dakika kadar bekletin. Sonra çıkarıp ılınmaya bırakın. - Daha sonra krema torbasına düz uç koyup hazırladığınız iç kremayı doldurup profiterollerin yan taraflarından içine sikin. - Bir geniş servis tabağı veya tepsisine dizip üst sosunu üzerine döküp buzdolabında soğutup servise hazır hale getirin. İç kremasını yapmak için: - yumurta sarisi ve sekeri bir tencerede çırpma aleti ile karıştırıp un ve nişastayı ilave edip yine karıştırın. - Sütü ilave edip karıştırın. Ocağın altını açıp orta ateşte pişirin. Katılaşıp kabarcıklar çıkmaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirip altını kapatın. 1 paket toz vanilya ve 1 kaşık margarini ilave edip ılıtın. Üst Sosu Malzemesi: -Nişasta, seker, kakaoyu karıştırıp suyu ilave ederek koyulaşana kadar pişirin. Çikolatalarıda ekleyip eridikten sonra altını kapatıp fındık büyüklüğünde yağ koyup karıştırıp profiterollerin üstüne dökün. |
Profiterol Tatlı Tarifi
Profitero Malzemeler • 1 bardak su • Yarım paket margarin • 3 yumurta • 1 limon kabuğu rendesi • 1 bardak un • Kreması için yarım kilo süt • 5 yemek kaşığı şeker • 4 yemek kaşığı un • Vanilya • 1/4 paket margarin Tarif 1 su bardağı su içerisinde yarım paket margarin ateşte eritilir Kaynamaya başlayınca içine 1 bardak un katılarak pişirilir Daha sonra soğumaya alınır Soğuduktan sonra içine 3 yumurta, limon kabuğu rendesi konarak iyice mikserle çırpılır Kıvamını aldıktan sonra kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yağlanmış tepsiye yerleştirilir Orta derece ateşteki fırında iyice şişip pembelişinceye kadar pişirilir Başka bir kapta bütün malzemeler çırpılarak krema pişirilir Soğumaya başlayan kremanın içine 1/4 paket margarin ilave edilerek çırpılır Hazır haldeki krema bir pompa yardımıyla profiterol keklerinin içlerine doldurulur Arzuya göre hazır çikolata sosu, veya kremanın bir kısımına süt ve kakao ilava edilerek elde edilen sos,profiterollerin üzerine gezdirilir Soğuduktan sonra servise hazırdır |
Profiterol Tatlı Tarifi
TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir. Tatlılar birkaç çeşide ayrılır. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır. Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır. Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür. Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur. Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır. Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır. Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur. Sulu olursa tatlı fazla yumuşar. Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir. Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır. Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır. En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir. Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.