Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl YapılırFrenk üzümü reçeli - Frenk üzümü reçeli Nasıl Yapılır Malzemeler 1250 gr Frenk üzümü 2 kg tozşeker 1 lt su 1 limon Frenüzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilirBir tencereye 2 kg tozşeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılırŞurup ağdalaştıktan sonra frenüzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indilir24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılırErtesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gr limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilirReçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağızı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır |
|