ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935704)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:29 AM

Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır
 

Frenk üzümü reçeli - Frenk üzümü reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1.250 gr Frenk üzümü

2 kg tozşeker

1 lt su

1 limon

Frenüzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilir.Bir tencereye 2 kg tozşeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılır.Şurup ağdalaştıktan sonra frenüzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indilir.24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır.Ertesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gr limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilir.Reçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağızı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.