![]() |
Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır
Frenk üzümü reçeli - Frenk üzümü reçeli Nasıl Yapılır Malzemeler 1.250 gr Frenk üzümü 2 kg tozşeker 1 lt su 1 limon Frenüzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilir.Bir tencereye 2 kg tozşeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılır.Şurup ağdalaştıktan sonra frenüzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indilir.24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır.Ertesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gr limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilir.Reçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağızı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.