Fıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl YapılırFıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl Yapılır Bademleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın Malzemeler 50 gram beyaz dolma fıstığı, 1 dilim bayat ekmek (100 gram), 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı limon suyu, 2 diş sarmısak, tuz Bademleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın Sarmısağı biraz tuz ile ezin Fıstık ve ekmek içini tahta kaşıkla devamlı karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirtin Karıştırmaya devam ederek limon suyu, sarmısak ve tuzu ekleyinTaratoru bademli yapmak isterseniz önce bademleri bir süre kaynatın sonra soğutup kabuklarını soyun ve havanda dövün |
|