ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935701)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:29 AM

Fıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl Yapılır
 

Fıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl Yapılır

Bademleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın. Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın

Malzemeler

50 gram beyaz dolma fıstığı,

1 dilim bayat ekmek (100 gram),

3 yemek kaşığı zeytinyağı,

3 yemek kaşığı limon suyu,

2 diş sarmısak,

tuz.

Bademleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın. Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın. Sarmısağı biraz tuz ile ezin. Fıstık ve ekmek içini tahta kaşıkla devamlı karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirtin. Karıştırmaya devam ederek limon suyu, sarmısak ve tuzu ekleyin.Taratoru bademli yapmak isterseniz önce bademleri bir süre kaynatın sonra soğutup kabuklarını soyun ve havanda dövün.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.