Ceviz Krokanlı Parfe - Dondurma Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ceviz Krokanlı Parfe - Dondurma TarifleriCeviz Krokanlı Parfe Malzemeler 4 yumurta sarısı yarım su bardağı böğürtlen ratafia yarım su bardağı ceviz krokan (tatlılar bölümünden tarifine ulaşabilirsiniz) 1,5 su bardağı ağır krema Hazırlanış yumurta sarısı ve böğürtlen ratafia mikser yardımı ile 6-8 dakika kadar çırpılır 15 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirilir krema eklenerek mikser ile hafiften hızlıya doğru yumurta sarısı krema iyice karışana kadar çırpılırBuzlukta 3 saat kadar dondurulan krema, cam bir dondurma kadehine bir sıra ceviz krokan bir sıra krema şeklinde en az 4-5 kat konularak serviz yapılır afiyet olsun |
|