Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, reçeli, yapılır

Kestane Reçeli - Kestane Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Reçeli - Kestane Reçeli Nasıl Yapılır




Kestane reçeli - Kestane reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1 kg iri kestane

450 gr (3 bardak ) tozşeker

1,25 bardak su

2 çay kaşığı vanilya

Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe yarılır ve kaynar suya atılırKestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülürKabukları ve iç kabukları iyice ayıklanır

Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılırKestaneler iyice yumuşacınca suyu dökülürKestaneler iyice ezilerek püre haline getirilirPüre haline gelmiş kestane tencereye konurÜzerine 1,25 bardak su, tozşeker, ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilirKestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır Tatlı soğuyunca kavanoz veya kaselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılırBu tatlı çoçuklar için çok besleyici olup turta yapımındada kullanılabilinirİstenirse kestane reçeline su yerine sütte konulabilinir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.