ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestane Reçeli - Kestane Reçeli Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935675)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:33 AM

Kestane Reçeli - Kestane Reçeli Nasıl Yapılır
 

Kestane reçeli - Kestane reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1 kg iri kestane

450 gr (3 bardak ) tozşeker

1,25 bardak su

2 çay kaşığı vanilya

Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe yarılır ve kaynar suya atılır.Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür.Kabukları ve iç kabukları iyice ayıklanır.

Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır.Kestaneler iyice yumuşacınca suyu dökülür.Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir.Püre haline gelmiş kestane tencereye konur.Üzerine 1,25 bardak su, tozşeker, ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir.Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Tatlı soğuyunca kavanoz veya kaselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır.Bu tatlı çoçuklar için çok besleyici olup turta yapımındada kullanılabilinir.İstenirse kestane reçeline su yerine sütte konulabilinir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.