Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, için, tarifi, tart, öğrenciler

Öğrenciler İçin Elmalı Tart Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenciler İçin Elmalı Tart Tarifi




Öğrenciler için elmalı tart tarifi

5-6 adet orta boy elma

1 pk oda sıcaklığında yumuşamış margarin (250g)

1 yumurta

2 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri

10 Türk kahvesi fincanı un

1 pk kabartma tozu

2 pk vanilya

2 çay kaşığı toz tarçın

2 yemek kaşığı toz şeker



Üzerine dökmek için;

Pudra şekeri

Hazırlanışıİlk önce elmaların kabukları soyulup rendelenir ve kavurmak için bir tavaya alınır Üzerine 2 yemek kaşığı tozşeker ve 2 çay kaşığı tarçın dökülür Elmaların içindeki şeker eriyip karamelize olunca altı kapatılır Diğer tarafta pudra şekeri, un, margarin, yumurta, vanilya, kabartma tozu ile bir hamur yapılır Hamurun 4 de 1 ayrılır buzlukta sertleşmesi için bırakılır Kalan hamur merdane ile ilceltilip kullanıcağımız orta boy bir kalıba yerleştirilir Üzerine soğuyan harcımızda sürüldükten sonra buzlukta beklettiğimiz hamuru rende yardımıyla tartın üzerine rendeliyoruz (Sertleşen hamur çok rahat rendeleniyor) 175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiyoruz Afiyet olsun…



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.