Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimdir, kişi, kültürlü

Kültürlü Kişi Kimdir???

Eski 07-05-2007   #1
pesimistt
Icon5

Kültürlü Kişi Kimdir???

Klasik müzik,blues(zencilerin ırkçılığa tepkisi aynı rap gibi ki daha sonra beyaz ırkçılarının çıkardığı rock müzik gibi),jazz vb batı kültürüne ait müzikleri dinleyen kişi midir kültürlü kişi? Ya da mizah dergilerinde olduğu gibi ağzında pipo olan adam mıdır kültürlü? Veya arabesk kültürünü benimsemişlere, eğitim seviyesi düşüklere, toplumda saygınlığı olmayan meslekleri olanlara, kitap okumayanlara
Eifel Kulesi'nden bakan insan mıdır kültürlü kişi Paris midir kültür? Yoksa Viyana mı? Petek Dinçöz mü daha kültürlüdür yoksa Hülya Avşar mı? Ya da ikisinden de nefret ediyorum abi hadi ortama akalım diyen kişi midir?Alıntı yapmak mıdır ünlü bir yazarın yazısından alakasız da olsa Hergün televizyonlarda önümüze konulan ve "alternatifi yayınlanmayan" popüler müziği( ki bunu popüler yapan yine biziz) dinleyenler mi kültürlü yoksa batı müziğini dinlerken veya operada eziyet çekenler ve bunu kültürlü olmanın(yada gözükmenin) en önemli şartı olarak düşünenler mi? " Ya da kitaplarda yazılana göre her konuda fikir sahibi olanlar mı? " Cidden merak ettiğimden soruyorum arkadaşlar fikirlerinizi öğrenmek istiyorum Bu konu hakkında uzunca tartışma olanağı bulduk arkadaşlarla Mesela çocuğunuzun klasik müzik dinlemesini istermisiniz? Yoksa önüne seçenek koyup seçmesini mi istersiniz? Ya arabeski seçer diye endişelenir misiniz?

ALINTIDIRancak gerçekten güzel bir konuya değinilmiş ve bunu da burda sizlerle tartışmak istiyorum

Sizce kültürlü kişi kimdir???

Rüyalarıma gel
Umutlarıma gel
Süsle yine

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-06-2007   #2
virüs

güzel bir yazı teşekkürler pesimistt
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-06-2007   #3
angelesdream

buradada değinildiği gibi,çok uzun bir tartışma konusu bence buhatta felsefede cevabı bulunamayan sorular listesinde 3sırayı bile alabilir
sağol pesimisttgüzeldi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-06-2007   #4
pesimistt

tşkler ama ben bunu burda tartışmak istiyorumgerçektn kültür, kültürlü kişi nedir kimdir??fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorumolumsuz da olsa en azndan görüşleriniz önmli bnm içineğer konuşmak isterseniz buyrun arkadaşlar
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-06-2007   #5
asyaland

tesekkürler pesimistt paylasım için
kültürlü kişi herkese göre değişir
okumus olan insana göre kültürlü kişi daha farklı yorumlanır eğitim görmemiş kişiye görede okuyan kültürlü gibi görünebilir ve bunun gibi daha bir cok örnekte olduğu gibi durum cok fazla yoruma acıktır ''bana göre'' kültürlü olan kişi insanlara davranısından , konusmasından, konulara
yaklasımından, hayata bakısından ,sosyalliğinden (suan aklıma bu kadar geldi ) tanımlanabilir dedim ya cok fazla yorum yapılabilecek bir konu tekrar tesekkürler

Eski 07-06-2007   #6
jojo'slover

yorum yok!!! ama paris olmayacağı kesin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-07-2007   #7
pesimistt

ilgilendiğiniz için tşk edrm
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-07-2007   #8
Ergenekon

çok güzel, yazar bulur benim kardeşim, eline sağlık, teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-07-2007   #9
mate

Canım bence kültürlü kişi ;
Yalanın, yanlışın, çekiştirmelerin ve çekişmelerin hayatına getireceği kazanımlara tamah etmeyendirİster okumuş olsun ister zır cahil, ister kelimeleri doğru yazsın ister yanlış
Yaşanmışlığı olan kişidir kültürlü olan
Hayatın verdiği derslere çığlık çığlığa karşı çıkan değil de sessizce kabul edip, sineye çekip nerde yanlış yaptım ve neden basitleştiler değilde nerede basitlik yaptım diyenbilendir

Güzel bir konu olmuş teşekkürler pesimist

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-07-2007   #10
[YaSiN]

OKUMUŞŞ İNSAN DAHA KÜLTÜRLÜDÜR BENCE
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-07-2007   #11
pesimistt

tşkler arkadaşlar katıldığınız içinama keşke diğer arkadaşların da düşüncelerini öprenebilseydkyine de onlarda yazarlarsa sevinirmmhepinize tşk ederm
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-07-2007   #12
bukettt

ewt güzel bi konu we teşekkürlertoplumumuzdada kültürlü kişi denildiğinde okumuş kişi gelir aklabence birçok konuda bilgisi olan hertürlü güncel konuda bilgisi olan genel kültürü geniş sosyal aktiwite alanı geniş kişidir:)))))))))9
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com