ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Kültürlü Kişi Kimdir??? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=20523)

pesimistt 07-05-2007 10:32 PM

Kültürlü Kişi Kimdir???

Klasik müzik,blues(zencilerin ırkçılığa tepkisi aynı rap gibi ki daha sonra beyaz ırkçılarının çıkardığı rock müzik gibi),jazz vb batı kültürüne ait müzikleri dinleyen kişi midir kültürlü kişi? Ya da mizah dergilerinde olduğu gibi ağzında pipo olan adam mıdır kültürlü? Veya arabesk kültürünü benimsemişlere, eğitim seviyesi düşüklere, toplumda saygınlığı olmayan meslekleri olanlara, kitap okumayanlara
Eifel Kulesi'nden bakan insan mıdır kültürlü kişi. Paris midir kültür? Yoksa Viyana mı? Petek Dinçöz mü daha kültürlüdür yoksa Hülya Avşar mı? Ya da ikisinden de nefret ediyorum abi hadi ortama akalım diyen kişi midir?Alıntı yapmak mıdır ünlü bir yazarın yazısından alakasız da olsa. Hergün televizyonlarda önümüze konulan ve "alternatifi yayınlanmayan" popüler müziği( ki bunu popüler yapan yine biziz) dinleyenler mi kültürlü yoksa batı müziğini dinlerken veya operada eziyet çekenler ve bunu kültürlü olmanın(yada gözükmenin) en önemli şartı olarak düşünenler mi? " Ya da kitaplarda yazılana göre her konuda fikir sahibi olanlar mı? " Cidden merak ettiğimden soruyorum arkadaşlar fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında uzunca tartışma olanağı bulduk arkadaşlarla. Mesela çocuğunuzun klasik müzik dinlemesini istermisiniz? Yoksa önüne seçenek koyup seçmesini mi istersiniz? Ya arabeski seçer diye endişelenir misiniz?

ALINTIDIR...ancak gerçekten güzel bir konuya değinilmiş ve bunu da burda sizlerle tartışmak istiyorum..

Sizce kültürlü kişi kimdir???

virüs 07-06-2007 12:54 PM

güzel bir yazı teşekkürler pesimistt.

angelesdream 07-06-2007 01:11 PM

buradada değinildiği gibi,çok uzun bir tartışma konusu bence bu.hatta felsefede cevabı bulunamayan sorular listesinde 3.sırayı bile alabilir.
sağol pesimistt.güzeldi.

pesimistt 07-06-2007 03:34 PM

tşkler ama ben bunu burda tartışmak istiyorum..gerçektn kültür, kültürlü kişi nedir kimdir??fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum..olumsuz da olsa en azndan görüşleriniz önmli bnm için..eğer konuşmak isterseniz buyrun arkadaşlar....

asyaland 07-06-2007 10:02 PM

tesekkürler pesimistt paylasım için
kültürlü kişi herkese göre değişir
okumus olan insana göre kültürlü kişi daha farklı yorumlanır eğitim görmemiş kişiye görede okuyan kültürlü gibi görünebilir ve bunun gibi daha bir cok örnekte olduğu gibi durum cok fazla yoruma acıktır ''bana göre'' kültürlü olan kişi insanlara davranısından , konusmasından, konulara
yaklasımından, hayata bakısından ,sosyalliğinden (suan aklıma bu kadar geldi ) tanımlanabilir... dedim ya cok fazla yorum yapılabilecek bir konu tekrar tesekkürler

jojo'slover 07-06-2007 10:06 PM

yorum yok!!! ama paris olmayacağı kesin...

pesimistt 07-07-2007 05:44 PM

ilgilendiğiniz için tşk edrm..

Ergenekon 07-07-2007 06:00 PM

çok güzel, yazar bulur benim kardeşim, eline sağlık, teşekkürler...

mate 07-07-2007 07:32 PM

Canım bence kültürlü kişi ;
Yalanın, yanlışın, çekiştirmelerin ve çekişmelerin hayatına getireceği kazanımlara tamah etmeyendir...İster okumuş olsun ister zır cahil, ister kelimeleri doğru yazsın ister yanlış...
Yaşanmışlığı olan kişidir kültürlü olan.
Hayatın verdiği derslere çığlık çığlığa karşı çıkan değil de sessizce kabul edip, sineye çekip nerde yanlış yaptım ve neden basitleştiler değilde nerede basitlik yaptım diyenbilendir...

Güzel bir konu olmuş teşekkürler pesimist...

[YaSiN] 07-07-2007 07:42 PM

OKUMUŞŞ İNSAN DAHA KÜLTÜRLÜDÜR BENCE.......

pesimistt 07-07-2007 08:36 PM

tşkler arkadaşlar katıldığınız için..ama keşke diğer arkadaşların da düşüncelerini öprenebilseydk..yine de onlarda yazarlarsa sevinirmm.hepinize tşk ederm...

bukettt 07-07-2007 09:16 PM

ewt güzel bi konu we teşekkürler...toplumumuzdada kültürlü kişi denildiğinde okumuş kişi gelir akla..bence birçok konuda bilgisi olan hertürlü güncel konuda bilgisi olan genel kültürü geniş sosyal aktiwite alanı geniş kişidir:)))))))))9