Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnabahar, kıymalı, yapılışı

Kıymalı Karnabahar Yapılışı

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Karnabahar Yapılışı




Kıymalı karnabahar Yapılışı

Gerekli Malzemeler

1 adet karnabahar

2 adet havuç

4 yemek kaşığı zeytin yağ

150 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı limon suyu

Fırında Karnabahar Tava, Karnabahar salatası, Kıymalı Ispanak ,

Yapılışı

Karnabaharları çiçek çiçek ayırın ve yıkayıp süzgece koyun

Kuru soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın

Bir tencerenin içine zeytinyağını koyup küp küp doğranmış soğanları da atın ve rengi pembeye dönene kadar kavurun

Ardından kıymayı da soğanların içine ekleyip kavurmaya devam edin

1 dakika sonra salçayı ve küp küp doğranmış havuçları da ilave edip karıştırın

Kıymaların rengi değişince içine süzgüdeki karnabaharları koyup, karnabaharları ezmeden yavaşça tahta kaşıkla karıştırın

Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, limon suyunu koyup, tuzunu serpip pişmeye bırakın

Karnabaharlar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve 20 dakika demledikten sonra servis edin

Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.