Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adaçaylı, pirzola, tarifiyemek, tarifleri

Adaçaylı Pirzola Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adaçaylı Pirzola Tarifi-Yemek Tarifleri




Adaçaylı pirzola tarifi






Deneyim: Orta

Süre: 40 dakika

Miktar: 4 kişilik

Kalori:

Yemek ID: 2

Görüntülenme: 521

Eklenme Tarihi: 20022008

Malzemeler:

1 kilo kuzu pirzola, 2 bardak sıvıyağ, 2 adet kırmızı acı biber, 1 bardak sebze suyu, 1 demet taze soğan, 25 gr taze zencefil, 1 demet adaçayı (taze), 2 kaşık bal, 1 limon kabuğu rendesi, Karabiber, kırmızı pulbiber, tuz

Hazırlanışı

Kırmızı pulbiber, limon kabuğu rendesi, 3 kaşık sıvıyağ ile karıştırın Pirzolaları tuzlayıp bu karışımla ovarak 20 dk dinlendirin
Soğanları uzun uzun doğrayın Zencefili soyarak kıyın Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın 3 kaşık sıvıyağda hafifçe kavurun Sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın
Büyük bir tavada kalan sıvıyağı kızdırıp etlerin iki yüzünüde kızartın Ayrı bir yerde adaçayı yapraklarını 2 kaşık yağda kızartın fazla yağlarını almak için kağıt havluya alın
Pirzolaları, kavrulan adaçayı ve soğanla servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.