Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böbrek, sakatat, tava, yemekleri

Böbrek Tava - Sakatat Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Tava - Sakatat Yemekleri




Böbrek Tava

Malzemeleri :

2 Çorba Kaşığı Tereyağ

12 Temizlenmiş Kuzu Böbreği

Yarım Su Bardağı Un

1 Su Bardağı Rafine Yağ

1 Kahve Kaşığı Karabiber

1 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı :

Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir

Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız

Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz Tavadaki rafine yağı dökünüz

Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız 1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.