Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, sote, tarifiyemek, tarifleri, şasör

Bonfile Sote Şasör Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Sote Şasör Tarifi-Yemek Tarifleri




MALZEMELER
4 kişilik
4 adet sığır filetosu
4 çorba kaşığı rafine yağı
1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
½ çay kaşığı un
1 bağ kıyılmış maydanoz
tuz
bir tutam karabiber

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın Sıcak olarak muhafaza edin Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla

Bonfile Sote Şasör Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Sote Şasör Tarifi-Yemek Tarifleri




LMALI SOTELENMİŞ SÜLÜN Malzemeler

1 adet sülün göğüs

1 adet sülün but

2 adet haşlanmış patates

Arpacık soğanı

Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)

Sos için

1 yemek kaşığı elma sirkesi, 3 yemek kaşığı demi glass sos

1 adet küçük boy kuru soğan, 1 adet boy kereviz

Garnitür Elma dilimi ve patates cipsi

SOTELENMİŞ SÜLÜN TARİFİ

Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 3 yemek kaşığı demi glass sosla karıştırın Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın Patatesli karışımı servis tabağına alın Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin Etin üzerine sosu gezdirin Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.