ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bonfile Sote Şasör Tarifi-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933293)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:02 AM

Bonfile Sote Şasör Tarifi-Yemek Tarifleri
 

MALZEMELER
4 kişilik
4 adet sığır filetosu
4 çorba kaşığı rafine yağı
1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
½ çay kaşığı un
1 bağ kıyılmış maydanoz
tuz
bir tutam karabiber

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:02 AM

Bonfile Sote Şasör Tarifi-Yemek Tarifleri
 

LMALI SOTELENMİŞ SÜLÜN Malzemeler

1 adet sülün göğüs

1 adet sülün but

2 adet haşlanmış patates

Arpacık soğanı

Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)

Sos için

1 yemek kaşığı elma sirkesi, 3 yemek kaşığı demi glass sos

1 adet küçük boy kuru soğan, 1 adet boy kereviz

Garnitür Elma dilimi ve patates cipsi

SOTELENMİŞ SÜLÜN TARİFİ

Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin. Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 3 yemek kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın. Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.