Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, terbiyeli, yapılır

Terbiyeli Haşlama Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Haşlama Nasıl Yapılır




Terbiyeli Haşlama nasıl yapılır Terbiyeli Haşlama tarifi

Malzemeler :

1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti

10 Su Bardağı Su

4 Patates

2 Havuç

7-8 Arpacık Soğanı

1 Küçük Kereviz

1 Çorba Kaşığı Margarin

5-6 Karabiber Tanesi

1 Çorba Kaşığı Un

3 Yumurta

1 Limon Suyu

Tuz

Tarif :

Sebzeleri temizleyip yıkayınız Patatesi iri parçalar halinde doğrayınız Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun

Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyiniz Kısık ateşte etler yumuşayınızcaya kadar 1-15 saat pişiriniz

Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurunuz Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave ediniz Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave ediniz Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alınız Sıcak olarak servis yapınız



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.