![]() |
Terbiyeli Haşlama Nasıl Yapılır
Terbiyeli Haşlama nasıl yapılır. Terbiyeli Haşlama tarifi Malzemeler : 1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti 10 Su Bardağı Su 4 Patates 2 Havuç 7-8 Arpacık Soğanı 1 Küçük Kereviz 1 Çorba Kaşığı Margarin 5-6 Karabiber Tanesi 1 Çorba Kaşığı Un 3 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz Tarif : Sebzeleri temizleyip yıkayınız. Patatesi iri parçalar halinde doğrayınız. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun. Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyiniz. Kısık ateşte etler yumuşayınızcaya kadar 1-1.5 saat pişiriniz. Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurunuz. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave ediniz. Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave ediniz. Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alınız. Sıcak olarak servis yapınız |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.