![]() |
Tirit Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tirit Nasıl YapılırTirit nasıl yapılır ![]() Malzemeler : Yarım kg et Yarım kg yoğurt 2 adet soğan 1 Demet maydanoz 1 adet kurutulmuş ekmek 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet defne yaprağı 4-5 diş sarımsak Tuz, karabiber Tarif : Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alınız ![]() Etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz ![]() Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave ediniz ![]() Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişiriniz ![]() Bayat ekmeği dilimleyiniz ![]() Fırında hafifçe kıtırlaştırınız ![]() 2 santimlek kareler halinde kesiniz ![]() Servis tabağına aktarınız ![]() Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dk ![]() ![]() 10 dk ![]() ![]() Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltınız ![]() Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartınız ![]() Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayınız ![]() Ardından üzerine üzerine soğanları koyunuz ![]() Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|