![]() |
Tirit Nasıl Yapılır
Tirit nasıl yapılır. Tirit tarifi Malzemeler : Yarım kg et Yarım kg yoğurt 2 adet soğan 1 Demet maydanoz 1 adet kurutulmuş ekmek 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet defne yaprağı 4-5 diş sarımsak Tuz, karabiber Tarif : Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alınız. Etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave ediniz. Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişiriniz. Bayat ekmeği dilimleyiniz. Fırında hafifçe kıtırlaştırınız. 2 santimlek kareler halinde kesiniz. Servis tabağına aktarınız. Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dk. önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyiniz. 10 dk. sonra ateşten alınız. Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltınız. Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartınız. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayınız. Ardından üzerine üzerine soğanları koyunuz. Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.