Kuru Köfte Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Köfte TarifiKuru Köfte Tarifi Malzemeler •1 Kg az yağlı koyun kol kürek kıyması •6-7 Dal maydanoz •1,5-2 Dilim bakat ekmek içi •1Baş soğan •Tuz, karabiber •1/2 Bardak zeytinyağı Kuru Köfte Yapılışı Kıymaya, avuçlarınız arasında ovuşturarak toz şeker inceliğinde ufaladığınız ekmeği, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu ilâve ediniz Tuz, karabiber atıp yoğurarak özleştiriniz Islak avuçlarınız arasına : iki ceviz kadar kıyma alıp yuvarlayarak oval şekil veriniz Sonra zeytin yağıyla bir tavada fazla kurutmaksızın kızartıp bir kaba çıkartınız Kapak örtünüz Çok hafif ateşte 3-4 dakika buğulandırınız NOT : Ekmek yerine 2-3 tane patatesi söğüş olarak pişirip sıcak iken presten geçirip kıymaya katabilirsiniz yahut patatesi kıymayla beraber çekebilirsiniz |
|