|
|
Konu Araçları |
börekpasta, hamur, işleri, sebzeli, tarifleri |
Sebzeli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMalzemeler : 4 adet yufka 4 adet pırasa 3 adet havuç 2 adet haşlanmış patates 1 adet tavuk bulyon Tuz, karabiber Hazırlanışı : Pırasayı incecik doğrayın Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun Pırasaları içine koyup yumuşayıncaya kadar kavurun Sonra rendelenmiş havucu katıp kavurun Havuçlar da yumuşayınca 1 çay bardağı sıcak su ve tavuk bulyonu katıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte suyu bitene kadar pişirin Ocağı kapatın İçine haşlanmış patatesi rendeleyip iyice karıştırın Tuz ve karabiberini katın Soğumaya bırakın Daha sonra yufkayı yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın Sigara böreği şeklinde 4 parçaya kesin İki kat olarak içine malzemeden bol miktarda koyup büyük sigara böreği şeklinde sarın Sıvı yağda kızartın Peçetenin üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürün Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında da pişirilebilir |
Sebzeli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKIYMALI KOLAY SU BÖREĞİ Malzemeler ; 6 kişi için 5 adet Yufka 300 gr Kıyma 1 şişe Soda 1 adet Soğan 2 adet Domates 2 adet Sivri Biber 5 adet Yumurta 1 paket (250 gr) Margarin Tuz, Karabiber Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyinTuz ve karabiberle karıştırın Diğer tarafta, bir paket margarini eritin İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın Tepsiyi yağlayın Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin Ortasına kıymalı içi yayınTekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin Üzerine kalan karışımı sürün Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda bekletin Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz 180-200ºC fırında kızartın |
|