ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sebzeli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=932050)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:36 PM

Sebzeli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

Malzemeler :
4 adet yufka
4 adet pırasa
3 adet havuç
2 adet haşlanmış patates
1 adet tavuk bulyon
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Pırasayı incecik doğrayın. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun. Pırasaları içine koyup yumuşayıncaya kadar kavurun. Sonra rendelenmiş havucu katıp kavurun. Havuçlar da yumuşayınca 1 çay bardağı sıcak su ve tavuk bulyonu katıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte suyu bitene kadar pişirin. Ocağı kapatın. İçine haşlanmış patatesi rendeleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiberini katın. Soğumaya bırakın.

Daha sonra yufkayı yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın. Sigara böreği şeklinde 4 parçaya kesin. İki kat olarak içine malzemeden bol miktarda koyup büyük sigara böreği şeklinde sarın. Sıvı yağda kızartın. Peçetenin üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürün. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında da pişirilebilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:36 PM

Sebzeli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

KIYMALI KOLAY SU BÖREĞİ

Malzemeler ; 6 kişi için

5 adet Yufka
300 gr Kıyma
1 şişe Soda
1 adet Soğan
2 adet Domates
2 adet Sivri Biber
5 adet Yumurta
1 paket (250 gr) Margarin
Tuz, Karabiber

Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun.
Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.

Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.

Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda
bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200ºC fırında kızartın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.