|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çokokremli, hamur, işleri, tarifleri, toplarpasta |
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriçokokremli toplar Malzemeler : 2 paket petibör bisküvi 4-5 çorba kaşığı çokokrem 1 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı kakao Yapılışı : Yoğurma kabına çokokremi koyup, üzerine sıcak süt ekleyip 10 dakika kadar bekleyin Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin, süt ve çokokremle birlikte yoğurun Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirip, hindistan cevizine kakaoyu ekleyip, elinizle ovalayın Yoğrulmuş bisküvi hamurundan, cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve kakaolu hindistan cevizine bulayın Afiyet bal şeker olsun |
|
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPaylaşımın için çok sağol yapıcam |
|
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriÇOKOKREMLİ MİNİK KEKLER ![]() Malzemeler :
çırpın Yoğurt, margarin ve çokokremi ekleyip mikserin düşük hızında çırpmaya devam edin Ayrı kapta elediğiniz kakao, vanilya kabartma tozu ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp, kağıt kek kalıpların yarısını geçecek şekilde doldurup, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin [*]Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın [*]Afiyet bal şeker olsun --------------------------------------------------------------------------![]() ![]() * *KURABİYE* MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 1 PAKET MARGARİN 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT ( TEPELEME ) 1 PAKET KABARTMA TOZU ALDIĞI KADAR UN MUHALLEBİ İÇİN: 1 SU BARDAĞI SÜT 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 1,5 YEMEK KAŞIĞI UN 1 PAKET VANİLYA AYRICA ÇOKOKREM ÜZERİ İÇİN: PUDRA ŞEKERİ YAPILIŞI: Hamur için olan malzemelerle hamuru yoğurun ![]() Sonra muhallebi için olan malzemelerle muhallebiyi pişirin ![]() Bu ölçülerdeki muhallebi kurabiyelerin yarısı için ![]() Diğer yarısı için çokokrem kullanın ![]() Ben bu ölçülerden tam 30 adet kurabiye çıkardım ![]() Yarısını muhallebili; yarısınıda çokokremli yaptım ![]() Ayrıca ben kalıp kullandım Biraz uğraştırdı ama şekli çok güzel oldu![]() Hamurdan parçalar koparıp, çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() Yarısının içine birer kaşık muhallebi, diğer yarısınada çokokrem koyun ve kapatın ![]() Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ![]() 180 derecede pişirin Kurabiyeler beyaz kalmalı![]() Geniş bir tabağa bol pudra şekeri koyun ![]() Fırından çıkan muhallebileri biraz ılınınca, tabaktaki pudra şekerinin içine atın ve her tarafını pudra şekerine bulayın ![]() Sonra kurabiyeleri servis tepsisine alın ve tekrardan üzerlerine bol pudra şekeri serpin ![]() Mükemmel kurabiyeleriniz yenmeye hazır AFİYET OLSUN![]() -------------------------------------------------------------------------- ![]() Bu ayın konusu olan çilek ile geçen hafta 3 tarif denedim Doğrusu benim gibi meyvelerin sadece kuru hallerini pişirmeyi seven biri için sonucundan memnun kalacağım çilekli tarif denemek zor oldu Okuduğum tüm tarifler arasında en çok kurutulmuş çilekli tarifleri denemek istedim ama kurutulmuş hali henüz bizim buralarda olmadığı için sonuçta kolay ve eğlenceli tariflerde karar kıldım İlk iki tarif doğaçlama ortaya çıkan tatlar, sonuncusu ise M S Living'den![]() ![]() Çokokremli Dondurma Pastası Bu tarif Epicurious sitesinde, Southern Living dergisinde ve Bake and Freeze Chocolate Desserts kitabında gördüğüm 3 farklı tarifin birleşimi ile ortaya çıktı Epicurious'da acıbadem tabanlı dondurma katlı bir pasta yapılıyor, s living'de acıbadem yerine taban için brownie pişiriliyor, son kitapta ise bunların arasına kaşıkla nutella konuluyordu İki hafta önce karaorman keki ile yaptığım ay çöreklerinin içi artınca derin dondurucuya koymuştum Ben pastanın tabanı için bu içi kullandım Siz isterseniz brownie (en güzel brownie'yi yarım ölçü yapabilirsiniz mesela), normal bir cheesecake tabanı (ufalanmış bir paket burçak bisküvi + 2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağı) veya ince bir kat pandispanya (üç katlı pandispanyanın en alt katı) kullanabilirsiniz Malzemeler:
Kullanacağınız tabanı kalıba bastırarak yayın Vanilyalı dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin Dondurmayı damla çikolata ile karıştırıp tabanın üzerine yayın Bir çay kaşığı ile üzerine ara ara çokokrem dökün [*]Kalıbı dondurucuya kaldırıp çilekli dondurmayı çıkartın Çilekli dondurmayı biraz bekletip doğradığınız çileklerle karıştırın Kalıbı dolaptan çıkartıp dondurmayı yayın Üzerine tekrar çokokrem döküp dolaba kaldırın [*]Fıstıklı dondurmayı bekletip sürülebilir kıvama gelince portakal kabukları ile karıştırın En son bu karışımı kalıba yaın ve dondurucuda en az 4 saat bekletip servis yapın![]() ![]() Hindistan cevizli, çilekli pudingli kek Çilekli bir kek yapmak isteyip taze çileği kullanmak istemeyince çilekli pudingi kullanarak bir kek yapmaya karar verdim Tarif için pudingli kek tarifinin miktarlarıyla biraz oynadım, bir de her bir kekin ortası için allrecipes'te gördüğüm bir kek tarifinden aldığım fikirle hindistan cevizli acıbadem kurabiyesi hazırladım Dün annem keklerden dayımın ilkokula giden tatlı kızı Betül'e de götürmüş Annem akşam geldiğinde Betül'ün bu keki çok sevdiğini, bu yüzden önce bu tarifi yazmamı söylüyordu![]() Malzemeler:
Şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin Hindistan cevizini, unu ve vanilyayı katın [*]Kek için yumurtaları ve şekeri çırpın Sırayla pudingi, yağı, sütü, kabartma tozu ile karıştırılmış unu ekleyin [*]Karışımı kek kalıbına veya muffin kalıplarına dökün Bir tatlı kaşığı ile hindistan cevizli karışımı keklerin ortasına yerletirin (Büyük kalıpta yapıyorsanız kenarlara gelmemelerine dikkat edin )[*]Önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin (Muffin kalıbında yapıyorsanız yalaşık 15-20 dakikada pişiyorlar )![]() Çilekli Limonata Living'deki asıl tarifte her bir bardak için 4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyordu ama ben her bir bardağa 1 tatlı kaşığı toz şeker koydum Siz şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz![]() Malzemeler:
[*]Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın [*]Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz![]() |
|
|
|