ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=932008)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:43 PM

Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

çokokremli toplar
Malzemeler :

2 paket petibör bisküvi

4-5 çorba kaşığı çokokrem

1 su bardağı sıcak süt

1 su bardağı hindistan cevizi

1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı :

Yoğurma kabına çokokremi koyup, üzerine sıcak süt ekleyip 10 dakika kadar bekleyin. Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin, süt ve çokokremle birlikte yoğurun. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirip, hindistan cevizine kakaoyu ekleyip, elinizle ovalayın. Yoğrulmuş bisküvi hamurundan, cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve kakaolu hindistan cevizine bulayın.

Afiyet bal şeker olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:43 PM

Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

Paylaşımın için çok sağol yapıcam


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:43 PM

Çokokremli Toplar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

ÇOKOKREMLİ MİNİK KEKLER

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :
  • 2 adet yumurta
  • 1.5 kahve fincanı şeker
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 50 gr. margarin (yumuşak)
  • 3 çorba kaşığı çokokrem
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 kahve fincanı un
Yapılışı :Yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 3-4 dk. çırpın. Yoğurt, margarin ve çokokremi ekleyip mikserin düşük hızında çırpmaya devam edin. Ayrı kapta elediğiniz kakao, vanilya kabartma tozu ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp, kağıt kek kalıpların yarısını geçecek şekilde doldurup, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. [*]Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.[*]Afiyet bal şeker olsun.--------------------------------------------------------------------------

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

*
*KURABİYE*

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:
1 PAKET MARGARİN
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT ( TEPELEME )
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN

MUHALLEBİ İÇİN:
1 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1,5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA

AYRICA ÇOKOKREM
ÜZERİ İÇİN: PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

Hamur için olan malzemelerle hamuru yoğurun.
Sonra muhallebi için olan malzemelerle muhallebiyi pişirin.
Bu ölçülerdeki muhallebi kurabiyelerin yarısı için.
Diğer yarısı için çokokrem kullanın.
Ben bu ölçülerden tam 30 adet kurabiye çıkardım.
Yarısını muhallebili; yarısınıda çokokremli yaptım.
Ayrıca ben kalıp kullandım.Biraz uğraştırdı ama şekli çok güzel oldu.
Hamurdan parçalar koparıp, çay tabağı büyüklüğünde açın.
Yarısının içine birer kaşık muhallebi, diğer yarısınada çokokrem koyun ve kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 derecede pişirin. Kurabiyeler beyaz kalmalı.
Geniş bir tabağa bol pudra şekeri koyun.
Fırından çıkan muhallebileri biraz ılınınca, tabaktaki pudra şekerinin içine atın ve her tarafını pudra şekerine bulayın.
Sonra kurabiyeleri servis tepsisine alın ve tekrardan üzerlerine bol pudra şekeri serpin.
Mükemmel kurabiyeleriniz yenmeye hazır. AFİYET OLSUN.

--------------------------------------------------------------------------

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Bu ayın konusu olan çilek ile geçen hafta 3 tarif denedim. Doğrusu benim gibi meyvelerin sadece kuru hallerini pişirmeyi seven biri için sonucundan memnun kalacağım çilekli tarif denemek zor oldu. Okuduğum tüm tarifler arasında en çok kurutulmuş çilekli tarifleri denemek istedim ama kurutulmuş hali henüz bizim buralarda olmadığı için sonuçta kolay ve eğlenceli tariflerde karar kıldım. İlk iki tarif doğaçlama ortaya çıkan tatlar, sonuncusu ise M.S. Living'den.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Çokokremli Dondurma Pastası
Bu tarif Epicurious sitesinde, Southern Living dergisinde ve Bake and Freeze Chocolate Desserts kitabında gördüğüm 3 farklı tarifin birleşimi ile ortaya çıktı. Epicurious'da acıbadem tabanlı dondurma katlı bir pasta yapılıyor, s.living'de acıbadem yerine taban için brownie pişiriliyor, son kitapta ise bunların arasına kaşıkla nutella konuluyordu. İki hafta önce karaorman keki ile yaptığım ay çöreklerinin içi artınca derin dondurucuya koymuştum. Ben pastanın tabanı için bu içi kullandım. Siz isterseniz brownie (en güzel brownie'yi yarım ölçü yapabilirsiniz mesela), normal bir cheesecake tabanı (ufalanmış bir paket burçak bisküvi + 2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağı) veya ince bir kat pandispanya (üç katlı pandispanyanın en alt katı) kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 ince pasta tabanı/ cheesecake tabanı/ brownie
  • 1lt vanilyalı dondurma
  • 2 çay bardağı damla çikolata
  • 1lt çilekli dondurma
  • 5-10 adet çilek, doğranmış
  • 1lt antep fıstıklı dondurma
  • 1 portakalın kabuğu, rendelenmiş
  • 100gr çokokrem
Hazırlanması:[*]Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kullanacağınız tabanı kalıba bastırarak yayın. Vanilyalı dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Dondurmayı damla çikolata ile karıştırıp tabanın üzerine yayın. Bir çay kaşığı ile üzerine ara ara çokokrem dökün.[*]Kalıbı dondurucuya kaldırıp çilekli dondurmayı çıkartın. Çilekli dondurmayı biraz bekletip doğradığınız çileklerle karıştırın. Kalıbı dolaptan çıkartıp dondurmayı yayın. Üzerine tekrar çokokrem döküp dolaba kaldırın.[*]Fıstıklı dondurmayı bekletip sürülebilir kıvama gelince portakal kabukları ile karıştırın. En son bu karışımı kalıba yaın ve dondurucuda en az 4 saat bekletip servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hindistan cevizli, çilekli pudingli kek
Çilekli bir kek yapmak isteyip taze çileği kullanmak istemeyince çilekli pudingi kullanarak bir kek yapmaya karar verdim. Tarif için pudingli kek tarifinin miktarlarıyla biraz oynadım, bir de her bir kekin ortası için allrecipes'te gördüğüm bir kek tarifinden aldığım fikirle hindistan cevizli acıbadem kurabiyesi hazırladım. Dün annem keklerden dayımın ilkokula giden tatlı kızı Betül'e de götürmüş. Annem akşam geldiğinde Betül'ün bu keki çok sevdiğini, bu yüzden önce bu tarifi yazmamı söylüyordu.
Malzemeler:
  • 3 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 1 paket çilekli puding (pişirilmemiş)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı + dörtte bir su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (2 tatlı kaşığı)
Hindistan cevizli acıbadem kurabiyeleri için:
  • 1 yumurta akı
  • dörtte bir su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Hazırlanması:[*]Yumurta akını mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini, unu ve vanilyayı katın.[*]Kek için yumurtaları ve şekeri çırpın. Sırayla pudingi, yağı, sütü, kabartma tozu ile karıştırılmış unu ekleyin.[*]Karışımı kek kalıbına veya muffin kalıplarına dökün. Bir tatlı kaşığı ile hindistan cevizli karışımı keklerin ortasına yerletirin. (Büyük kalıpta yapıyorsanız kenarlara gelmemelerine dikkat edin.)[*]Önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin. (Muffin kalıbında yapıyorsanız yalaşık 15-20 dakikada pişiyorlar.)

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Çilekli Limonata
Living'deki asıl tarifte her bir bardak için 4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyordu ama ben her bir bardağa 1 tatlı kaşığı toz şeker koydum. Siz şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • yarım kg çilek
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • limon suyu
  • soda
Hazırlanması:[*]Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin.[*]Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın.[*]Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.