![]() |
Pazılı Gözleme Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Gözleme Nasıl YapılırPazılı Gözleme nasıl yapılır ![]() Malzemeler : Yarım kg pazı Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 adet orta boy soğan 200 gr yağsız kıyma Maydanoz Tuz, karabiber 3 adet yufka 1 çorba kaşığı tereyağ Tarif : Pazı yapraklarını yıkayıp, sularının iyice süzülmesi için kevgirde bekletiniz ![]() Sıvıyağda önce küçük doğranmış soğanı sonra kıymayı kavurunuz ![]() Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını doğrayıp, kıymalı karışıma ekleyiniz ![]() Bu şekilde 3 dk ![]() ![]() Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip, kavurmaya devam ediniz ![]() Ateşten almadan 1 dk ![]() ![]() Ateşten alıp, soğutunuz ![]() Bir yufkayı seriniz ![]() Yufkanın ortasına pazılı karışımdan koyunuz ![]() Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatınız ![]() Pazılı yufkayı çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişiriniz ![]() Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, soğutmadan tereyağı sürünüz ve sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|