|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
acılı, bisküvipasta, hamur, işleri, tarifleri |
![]() |
Acılı Bisküvi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Bisküvi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi 3 Su bardağı un Yarım su bardağı beyaz peynir 1 Çay kaşığı kırmızıbiber 1 Paket margarin 2 Yumurta 2 Çay kaşığı tuz Çörekotu Hazırlanışı * Bir yumurtayı kırıp sarısını poğaçaların üzerine sürmek üzere ayırın ![]() * Akını derin bir kaseye alıp un, kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, kırmızıbiber, kalan bir yumurta, yağ ve tuzu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() * Top şeklinde kapatıp üzeri nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin ![]() * Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ![]() * Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız bisküvileri aralıklı olarak dizin ![]() * Ayırdığınız yunurta sarısını çırpıp bisküvilerin üzerine sürün ve çörekotu serpin ![]() * Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin ![]() * Sıcak ya da ılık servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|