![]() |
Acılı Bisküvi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi 3 Su bardağı un Yarım su bardağı beyaz peynir 1 Çay kaşığı kırmızıbiber 1 Paket margarin 2 Yumurta 2 Çay kaşığı tuz Çörekotu Hazırlanışı * Bir yumurtayı kırıp sarısını poğaçaların üzerine sürmek üzere ayırın. * Akını derin bir kaseye alıp un, kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, kırmızıbiber, kalan bir yumurta, yağ ve tuzu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. * Top şeklinde kapatıp üzeri nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin. * Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın. * Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız bisküvileri aralıklı olarak dizin. * Ayırdığınız yunurta sarısını çırpıp bisküvilerin üzerine sürün ve çörekotu serpin. * Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. * Sıcak ya da ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.