![]() |
Kolay Ekler Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Ekler Pasta TarifleriKolay Ekler Pasta Tarifleri Malzemeler Hamuru için : 2 Su badağı su Yarım paket margarin 4 Adet yumurta 6 Çorba kaşığı un Kreması için : 2 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı un Yarım su bardağı tozşeker Yarım kilo süt Biraz margarin 1 Paket vanilya Sos için : 1 Paket bitter çikolata 2 Çorba kaşığı su 40 gr margarin Hazırlanışı Bir tencerede suyu kaynatın ![]() İçine yağı koyarak eritin ![]() Ateşten alın ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, karıştırın ![]() Biraz pişirin altını kapatıp, yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın ![]() Hamuru tepsiye sıkma tobası ile sıkın veya kaşıkla tek tek parçalar(bezeler) halinde dökün ![]() 200 derecedeki kızgın fırına koyun, kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayın ![]() Burası çok önemli : Pişme süresince ve soğuyuncaya kadar fırın kapağını açmayın, yoksa ekler hamurunuz çöker ![]() Krema için ; yumurta, un, tozşeker ve sütü karıştırarak muhallebi gibi pişirin ![]() Margarin ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ![]() Bu kremayı soğuyan ekleri enlemesine bir kenarından keserek içine sürün ![]() Sos için : Derin bir kaba su koyun ![]() Başka bir kabın içine sos malzemelerini, yani çikolata, su ve margarini koyun ![]() Ocağın altını yakın ![]() Çikolata kabını içi su dolu kabın içine oturtun ![]() Benmari usulü çikolatayı eritin ![]() Ekler pastaların üzerine çikolatalı sosu dökün ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kolay Ekler Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Ekler Pasta TarifleriKolay Ekler Pasta Tarifleri Malzemeler Hamur için : 1 Su bardağı su 100 gr margarin 1 Su bardağı un 1 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tutam tuz 3-4 Adet yumurta Kreması için : 2 Adet yumurta Yarım su barağı tozşeker 1 Çay bardağı un 1 ![]() 1 Çay kaşığı vanilya Limon kabuğu rendesi 1 Çorba kaşığı kakao Üzere : 100 gr bitter çikolata 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı süt Hazırlanışı Su ve margarini bir tencereye alıp, ateşe koyun ![]() Şeker ve tuzu katın ![]() Kaynamaya başlayınca unu bir kerede ekleyip, karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın ![]() Hamur ılınınca yumurtaları teker teker kırıp, yedirin ![]() Hamur ne fazla katı ne de fazla yumuşak olmalı, ele biraz yapışacak kıvamda olmalı ![]() Hamuru geniş uç takılı krema torbasına doldurun ![]() Az yağlı fırın tepsisine uzun veya yuvarlak biçimde sıkın yada kaşıkla şekillendirin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Fırını kapatın ve 30-40 dakika kapağını açmadan hamuru dinlendirin ![]() Kreması için : Çelik bir tencereye süt hariç tüm malzemeleri koyup, karıştırın ![]() Sıcak yada ılık olarak sütü azar azar katıp, karıştırarak pişirin ![]() Altını kapattıktan sonra ara sıra karıştırarak soğutun ![]() Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarıp, ayırın ![]() Hazırlanan ekler kekinin içine krema torbası yardımı ile bu kremayı doldurun ve ayırdığınız üst kapağı üzerine kapatın ![]() Bitter çikolatayı 1 çorba kaşığı sütle benmari usulü eritin ![]() Parlaklık için margarini ekleyin ve pastaların üzerine dökün ![]() Üzerine hindistancevizi veya dövülmüş entep fıstığı serperek, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|