Haşhaşlı Elmalı Pastanın Yapılışı - Haşhaşlı Elmalı Pasta Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Elmalı Pastanın Yapılışı - Haşhaşlı Elmalı Pasta Nasıl YapılırHaşhaşlı Elmalı Pastanın Yapılışı - Haşhaşlı Elmalı Pasta Nasıl Yapılır Malzemeler : Hamur İçin : 350 gr un Hamuru hazırlamak için bir miktar un Yarım paket maya 1 tutam tuz 40 gr toz şeker 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 175 ml ılık süt 75 gr sıvı margarin 1 çorba kaşığı labne peyniri İç Malzeme İçin : 980 gr labne peyniri 2 paket vanilyalı puding 100 gr toz şeker 5 yumurta Yarım limonun suyu ve kabukları 200 gr haşhaş 2 kg küçük elma 3 çorba kaşığı sıvı margarin hazırlanışı Fırın tepsisini yağlayın Unu maya, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın Şeker, süt, margarin ve labneyi ilave edin![]() Tüm malzemeleri pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun Üstünü bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin![]() İç malzeme için; labne, pudra şekeri, şeker, yumurta ve limon kabuğunu karıştırın Karışımı ikiye bölün Bir kısmına haşhaşı ilave edip limon suyu ile tatlandırın Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın![]() Tezgahı unlayın Mayalı hamuru üzerinde açıp kalıba yerleştirin Labneli ve haşhaşlı karışımı bir çorba kaşığı yardımıyla değişmeli olarak hamura döküp alacalı bir görünüm alana kadar hafifçe birbirine karıştırın![]() Elmaların kabuklarını soyun İkiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın Çıkık taraflarına bıçakla çizikler atın ve bu kısımları üstte kalacak şekilde labneli karışıma yerleştirin Üzerine sıvı margarin sürün![]() Pastayı 175 derecede 45-50 dakika kadar pişirin ![]() |
|
|
|