![]() |
Haşhaşlı Elmalı Pastanın Yapılışı - Haşhaşlı Elmalı Pasta Nasıl Yapılır
Haşhaşlı Elmalı Pastanın Yapılışı - Haşhaşlı Elmalı Pasta Nasıl Yapılır Malzemeler : Hamur İçin : 350 gr un Hamuru hazırlamak için bir miktar un Yarım paket maya 1 tutam tuz 40 gr toz şeker 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 175 ml ılık süt 75 gr sıvı margarin 1 çorba kaşığı labne peyniri İç Malzeme İçin : 980 gr labne peyniri 2 paket vanilyalı puding 100 gr toz şeker 5 yumurta Yarım limonun suyu ve kabukları 200 gr haşhaş 2 kg küçük elma 3 çorba kaşığı sıvı margarin hazırlanışı Fırın tepsisini yağlayın. Unu maya, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın. Şeker, süt, margarin ve labneyi ilave edin. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstünü bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. İç malzeme için; labne, pudra şekeri, şeker, yumurta ve limon kabuğunu karıştırın. Karışımı ikiye bölün. Bir kısmına haşhaşı ilave edip limon suyu ile tatlandırın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tezgahı unlayın. Mayalı hamuru üzerinde açıp kalıba yerleştirin. Labneli ve haşhaşlı karışımı bir çorba kaşığı yardımıyla değişmeli olarak hamura döküp alacalı bir görünüm alana kadar hafifçe birbirine karıştırın. Elmaların kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın. Çıkık taraflarına bıçakla çizikler atın ve bu kısımları üstte kalacak şekilde labneli karışıma yerleştirin. Üzerine sıvı margarin sürün. Pastayı 175 derecede 45-50 dakika kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.